Arran de terra. Catalunya està perdent Sobirania Alimentària

 In Alimentació, Bloc, Drets Humans, Nodrir, Projectes no actius, Sicom-ACCD-2010_2012, Sobirania alimentària, Totes les publicacions

Controlem què mengem i què produïm ?

Catalunya està perdent capacitat de control, tant a nivell social com polític, de la producció i consum dels aliments que nodreixen el país.
Estem en un procés de pèrdua de Sobirania Alimentària: no controlem ni què mengem ni què produïm.
Consideracions negatives:
El patró alimentari català s’allunya de l’ideal de la dieta mediterrània
Marginalització de la pagesia i en especial de les pageses que són les més discriminades.
Dependència del comerç internacional i de la importació de soja.
Distribució alimentària concentrada en poques mans.
2º regió europea amb més transgènics conreats (després de l’Aragó).
En positiu:
Diversitat productiva que ens permetria apropar-nos a l’ideal de la dieta mediterrània.
Consolidació del moviment agro-ecològic.
Reptes:
Trobar i consolidar un actor pagès de referència que doni legitimitat i arrelament territorial a les reivindicacions del moviment
Consolidació dels projectes de consum lligats a les cooperatives i als grups autoorganitzats que cal facin un pas endavant en l’acció política transformadora del procés agro-alimentari.

Informe Arran de Terra

Aliança per la Sobirania Alimentaria dels Pobles

Entrepobles

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Share
Recommended Posts

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies. Si continues navegant estas donant el teu consentiment per a l'acceptació de les mencionades cookies i la aceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies
Sicom