La Salut el Negoci de la Vida és un projecte de periodisme d’investigació i preventiu, en desenvolupament permanent i format per diferents produccions audiovisuals. Una profunda anàlisi de les causes i responsables de la situació actual del sistema sanitari a Catalunya.

  1. La Salut el Negoci de la Vida: màster
  2. Pagar per Viure
  3. Draps Bruts
  4. Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida

Si vols projectar els documentals escriu a sicom[@]sicom.cat o truca a 34-670243498

Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida.

El 24 d’agost Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida, va rebre el premi al millor documental del Festival Gollut organitzat pels Amics del Cinema de la Vall de Ribes.

Determinants de la salut, el Negoci de la Vida, es basa en una anàlisi exhaustiva de la situació de la salut pública: els determinants socials de la salut, les circumstàncies en les que les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen; les desigualtats en salut, les diferències en salut que són innecessàries i evitables a més a més de ser injustes, la negació del dret a la salut per convertir-lo en un negoci en favor de les grans corporacions industrials i financeres a través de les privatitzacions; i de l’exclusió que s’està causant a les dones, les classes socials més desfavorides i els immigrats.

Igualtat en salut vol dir tenir el màxim potencial de salut amb independència del grup social al qual es pertany. La OMS recomana lluitar contra la distribució desigual del poder, els diners i els recursos i millorar les condicions de la vida quotidiana. A La salut el Negoci de la Vida comprovem com s’està fent tot al contrari. Una mirada crítica i profunda sobre un cúmul de factors que per causa de les decisions del poder polític i financer, estan reduint l’esperança de vida de la majoria dels ciutadans.

El maig de 2014 ensenyàrem per primera vegada Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida tot obrint la Mostra de documentals Salut, Drets, Acció organitzat per Medicus Mundi i Farmacèutics Mundi.

La presentació oficial es va fer el 25 de juny de 2014 a l’Auditori  Barradas de l’Hospitalet.

Màster de La Salut el Negoci de la Vida: estrena 20 de Novembre de 2012. Dedicat a fer un repàs global a la crisi de la salut.

Draps Bruts: El vàrem estrenar la primavera de 2013. Està dedicat a denunciar la corrupció a través a la narració de Cafè amb Llet i de la querella que La Plataforma d’Afectats per les Retallades Sanitàries – @La_Pars – va presentar en el seu dia.

Pagar per Viure: El febrer de 2012 estrenàrem Pagar per Viure, dedicat a denunciar el tancament de llits, les derivacions a la privada i les privatitzacions encobertes i no tant.

Ara continuem fent vídeos i streamings pel Dret a Decidir la Salut i el sistema sanitari i formen part de La Plataforma Pel Dret a la Salut.

Treballem amb tothom que ens ho demani i defensi sense concessions els Drets Socials que són “propietat de la ciutadania”.

Si ens vol ajudar a continuar realitzant vídeos pel Dret a Decidir la Salut i el Sistema Sanitari i a continuar amb la investigació i denúncia de la privatització dels drets socials inalienables

Us estarem molt i molt agraïts.

 

+ info a   La Salut el Negoci de la Vida

Share