El desglaç de les glaceres apunta a un augment de 4ºC el 2050 #emergenciaclimaticaR4 19/6/2021

 In Aigua, Aire, Aixopluc, Alimentació, Bloc, Coneixement, COVID-19, Cures, D'altres Mitjans, Dret a la movilitat, Drets Humans, Educació, Eines d'intercanvi, Emergència Climàtica / Vida Verda, Emergència Climàtica i Social, Energia, Entorn habitable, Equitat, Gènere, Habitatge, Hidratació, Imperdibles, Migracions i Geopolítica, Nodrir, Ràdio, Respirar, Sanitat / Salut, SICOMNews, Sobirania alimentària, Sobirania energètica, Totes les publicacions, Treball

L’observació de les glaceres al Pirineu, corroborada als Alps, permet afirmar que l’augment de la temperatura apunta cap als 4ºC el 2050.

Ho ha explicat, al programa Emergència Climàtica de Ràdio 4, aquest dissabte 19 de juny, Jordi Camins, observador glaciòleg, que ha estudiat les glaceres del Pirineu i les de tot el món mitjançant la fotografia comparativa.

Al programa, que dirigeix i presenta Josep Cabayol, també hi ha participat Javier Martín Vide, coordinador del Tercer Informe del Canvi Climàtic a Catalunya, catedràtic de Geografia a la Universitat de Barcelona, matemàtic i membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Camins ha afirmat que si no s’han assolit ja els 4ºC d’augment ha estat molt probablement per l’efecte mitigador de la contaminació. L’absència d’activitat econòmica a les ciutats més contaminades durant la pandèmia ha permès comprovar que, quan desapareix la contaminació –que també mata- la temperatura puja significativament. Altres dades que s’han comentat han estat que la mitjana de la temperatura a l’Observatori Fabra, a 411 metres d’alçada, és la que tenien de mitjana anual al centre de Barcelona fa 50 anys: de 14,5ºC a 16,5ºC i que la temperatura mitjana de Barcelona ha pujat 2º des de 1914.

 

 

 

Share
Recommended Posts

Leave a Comment

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies. Si continues navegant estas donant el teu consentiment per a l'acceptació de les mencionades cookies i la aceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies
Sicom