L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Women in Development (WIDE+) van organitzar la sessió “Drets humans de les dones i justícia de gènere en l’era post-2015: el rol de WIDE+ i de les organitzacions feministes”. La trobada va comptar amb la presència de membres de moviments de dones i feministes de Catalunya, d’arreu d’Europa i del sud global.

L’objectiu de la trobada va ser acordar un posicionament conjunt dels moviments feministes internacionals per a incorporar la promoció i la defensa dels drets de les dones a l’agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles que s’aprovaran el setembre en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Marta Macías

A l’acte públic, que es va celebrar el 17 de juny, de 18.00 a 20.30 al Pati Manning de Barcelona, hi va participar la directora de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias; Christa Wichterich (WIDE+) i Priti Darooka (PWESCR, Programme on Women’s Economic, Social and Cultural Rights), a més d’una taula rodona amb representants de Catalunya, l’Estat espanyol i la resta d’Europa.

Christa Wichterich i Priti Darooka

Dones in Desenvolupament Internacional (WIDE+) és una xarxa internacional amb una visió feminista i compromesa amb la promoció dels drets de les dones en el marc d’una lluita més àmplia per la justícia social i els drets humans de tothom. El principi rector de la seva tasca és la justícia de gènere, entenent que només es pot aconseguir si s’adrecen les relacions de poder desiguals en les seves variants econòmica, ambiental, social, sexual, racial, generacional i ètnica. També treballen per combatre totes les formes de discriminació, en particular contra migrants, indígenes i persones LGTB.

Share