Amenacen desnonats amb prendre’ls els fills i, o les ajudes, PIRMI, per ser pobres: Blanes, Salt, Calella, Montcada

 In Aigua, Aixopluc, Bloc, Drets Humans, Habitatge, Hidratació, Totes les publicacions

Los Servicios Sociales de Salt le quitaron a Dali sus hijos el día de su primera visita

Dali fue abandonada por su marido. Después de un tiempo en casa de unos amigos, se quedó en la calle. Acudió a los Mossos que le recomendaron acudiera a los servicios sociales y le aseguraron que no le quitarían a sus hijos. No fue así. En los Servicios Sociales de Salt le dijeron que no podían hacer nada. Ese mismo día le quitaron los hijos y los ingresaron en un centro de acogida. Firmó un papel en el que se especificaba que al cabo de unos día se reunirían para valorar la situación y que el ingreso era cautelar. Pero la sentenciaron: “tu situación no cambiará y tus hijos no podrán volver contigo nunca” Hasta ahora…! Sus 2 hijos han sido dados en acogida a sendas familias. Dali ve poco al mayor y menos a la pequeña.

Trabajadoras de los Servicios Sociales de Blanes, amenazan a Míriam i Josep con quitarles los hijos si caen en la pobreza extrema.

Míriam y Josep han ocupado el piso dónde viven – de Bankia – porque sin trabajo no podrían pagar el alquiler.

Segons la Miriam i en Josep, els Serveis Socials de Blanes els han advertit que de caure en la pobresa extrema, els podrien prendre els fills. Segons aquesta parella – molt preocupada pels seus fills i la integritat familiar – primer els van dir que de continuar vivint en el pis on s’estan — okupat a “l’honrada Bankia”-, els podrien prendre els fills. Desprès els van assegurar que ni el pis, ni el fet de no disposar d’aigua — de propietat municipal i administrada per una empresa concessionària que els hi ha tallat — NO serien motiu suficient per prendre’ls-hi (els fills), però sí que ho seria caure en la “pobresa extrema”

¿Detrás de las amenazas se esconde la defensa de la propiedad privada de los bancos por encima de los derechos inalienables de las personas como lo es el derecho a la vivienda?

La pobreza no está contemplada como motivo para retirar la custodia de los hijos en la Guia de la DGAIA, Dirección General de Atención a la Infancia y la Adolescencia de la Generalitat

Servicios Sociales d Salt, Gironès, amenzan a Jéssica con con quitar el PIRMI si no presenta el contrato del piso.

Jéssica, desahuciada, alquiló un piso que mantuvo mientras tuvo trabajo. Al perderlo con la crisis, comprendió que le era imposible pagar el alquiler si quería cuidar adecuadamente a sus hijos. Decidió volver al que fue su piso y ocuparlo. Ahora le han cortado el agua, en Salt las fuentes públicas han sido cortadas por decisión política del alcalde de CiU Jaume Torramadé, y la amenazan con retirarle el PIRMi si no presenta el contrato del piso. Y lo hacen a sabiendas que no dispone del contrato y que los hijos de Jéssica se quedarán sin el dinero que les garantiza el sustento.

Miembros servicios sociales Calella amenazan con quitarles la hija por vivier en piso ocupado.

Nuevo caso de amenazas de miembros de servicios sociales a familias empobrecidas: “si llevas tu hija al piso que has ocupado podríamos quitártela”. Minuto 13.26.
Nazario, empresario víctima de la crisis, y Samara, disminuida física, perdieron las ayudas y tuvieron que abandonar el piso de alquiler donde vivían. Decidieron ocupar.
Una persona les ofreció un piso al que previamente le habían cambiado la cerradura. Fue a cambio de 100 €.
Los vecinos les hicieron el boicot y tuvo que intervenir la policía.
Miembros de la PAH mediaron y tratan de encontrar una solución.
Los servicios sociales de Calella de la Costa – Maresme – les niegan (ilegalmente) el empadronamiento y cualquier tramitación de ayudas mientras continúen viviendo en el piso ocupado. Además les amenazan con quitarles la hija si la trasladan al piso ocupado a vivir con ellos.
La DGAIA no contempla la retirada de la custodia de los hijos por causa de la pobreza.
Y nos preguntamos:
1/ ¿por qué miembros de servicios sociales amenazan con la retirada de la custodia de los hijos si los padres, empobrecidos, buscan soluciones a la desesperada?
2/ ¿alguien persigue a los que convierten la ocupación de pisos en un negocio. Como es posible que te “entreguen” unas llaves de un piso que no es suyo si abonas una cantidad de dinero (100 € en este caso.)?
No te pierdas la historia.

Moció a Montcada per evitar que es torni amenaçar a desnonats amb prendre’ls els fills

Atès l’escrit presentat al registre municipal el proppassat 20 de juny de 2013 per la Plataforma d’afectats per la hipoteca de Montcada i Reixac, amb número de registre 8225, i la proposta feta per tal d’obtenir el màxim consens polític possible, els portaveus dels Grups Municipals sotasignants proposen al Ple de l’Ajuntament la següent

MOCIÓ

Amb la bombolla immobiliaris que sobrevalorava I’ habitatge enganyant i estafant, amb l,esclat de la crisi i I’ augment de I’ atur, centenars de milers de famílies han arribat a situacions límits en les que no poden fer front al pagament de la seva hipoteca.

Quan això succeeix, les famílies no nomes s’enfronten a la pèrdua del seu habitatge sinó també, queden condemnades a tenir un deute per a tota la vida. L’entitat bancària interpola una demanda i s’inicia un procés d’execució hipotecaria que finalitza amb la subhasta de I’ immoble. Si la subhasta queda deserta (cosa que actualment succeeix en el 90% dels casos), amb la llei vigent I’ entitat bancària s’adjudica I’ habitatge pel 70% del valor de la taxació i contínua reclamant el deute restant, mes interessos i costes judicials. A les persones en situació d’insolvència els segueixen castigant mitjançant embargaments de nomina,embargament als avaladors, etc.

Fa tot just uns dies va entrar en vigor la reforma de la llei hipotecaria. (BOEA- 201 3- 5073 del 15 de maig de 201 3) Reforma aquesta que qualifiquem del tot insuficient. Considerem que la majoria de les hipoteques disposen d’unes clàusules contractuals que beneficien de forma abusiva a les entitats financeres: sobrevaloració de la taxació, comissions abusives, contracte obligat d’assegurances, clàusules de sol, etc.

Considerem a mes inadmissible i totalment injust que en un Estat de drets, totes les conseqüències de la crisi recaiguin sobre la part mes vulnerable del contracte hipotecari i en canvi les entitats financeres, responsables de I’ actual crisi, rebin ajudes milionàries que surten dels nostres impostos, sense assumir cap responsabilitat.

Segons les dades del Consell General del Poder Judicial, en els Últims quatre anys hi ha

hagut mes de 500.000 execucions hipotecaries a I’ estat espanyol i la banca es va quedar I’ any passat amb el primer habitatge de 30.000 famílies a Espanya. Catalunya es de llarg, la comunitat autònoma on mes famílies són desnonades diàriament; 9 cada dia comparats amb els 6 de promig a la resta de I’ estat.

A Montcada es va arribar a acords de gran calat gracies a la moció presentada pel grup polític ICV-EUiA el 28 de febrer d’ enguany. Des de la PAH creiem que hem d’anar mes enllà per garantir les màximes garanties de protecció als afectats i a I’ hora exigim que els punts acordats a dita moció es duguin a terme a la menor brevetat possible.

Per tot això, els Grups municipals sotasignats, recollint la proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Montcada i Reixac, proposen al Ple de l’Ajuntament, la declaració de la nostra ciutat com a municipi lliure de desnonaments adoptant les següents mesures:

1. Que Serveis Socials faciliti a la PAH-MIR mensualment una relació dels processos judicials en curs al municipi amb el consentiment previ de les famílies afectades. Relació aquesta que li ha de ser facilitada pel Jutge Degà segons acord de I’ Ajuntament amb data 28 de febrer de 2013.

2. En els casos en que no s’hagi pogut impedir el desnonament de procediment hipotecari, continuar oferint l’assessorament des de totes les àrees implicades de l’Ajuntament per tal de garantir el reallotjament en un habitatge digne en regim de lloguer social assequible.

3. Revisió dels protocols d’actuació de serveis socials per a, entre d’altres coses, cap família mes sigui amenaçada de perdre la custodia dels seus fills a causa d’un desnonament.

4. Fer un cens amb caràcter urgent dels pisos buits en mans de les entitats financeres per després poder aplicar mesures que forcin la seva posada immediata en lloguer social assequible, des d’una recarrega de 1’1B1 fins a I’ expropiació temporal del seu us.

5 Exigir a les entitats financeres que operen a la ciutat la paralització dels desnonaments i la condonació de deutes il·legítims fruit de I’ actual procés d’execució hipotecaria.

6. Mantenir l’exempció de I’ impost de plusvàlua per als afectats que sofreixin la pèrdua del seu habitatge en subhasta i per a aquelles que aconsegueixin la dació en pagament, segons el RD 612012 de 9 de març, sobre mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos.

7. La creació d’una comissió mixta en la qual estaran present I’ administració, els grups municipals, la PAH, associacions veïnals i altres entitats socials. L’objectiu d’aquesta comissió serà estudiar les mesures a prendre a nivell municipal per evitar els desnonaments o be garantir el reallotjament digne en aquells casos en que no s’hagi pogut evitar.

8. Exigir a la Generalitat el lloguer social dels habitatges buits i sense previsió de reallotjament futur existents a la nostra ciutat, tenint preferència les famílies desnonades tant de lloguer com de procediments hipotecaris.

9. Continuar instant al govern a modificar la llei hipotecaria perquè s’aprovi la Iniciativa Legislativa Popular íntegrament, en la qual demanem la paralització dels desnonaments, la dació en pagament retroactiva i el lloguer social.

Portaveu del Grup del PSC Portaveu del Grup de CiU

Portaveu del Grup de ICV-EUiA Portaveu del Grup del PPC

Portaveu del Grup de Ciutadans Portaveu del Grup de Esquerra

Montcada i Reixac, 18 de juliol de 2013

Share
Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies. Si continues navegant estas donant el teu consentiment per a l'acceptació de les mencionades cookies i la aceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies
Sicom