Projecció del documental “50ºC (volum I)”, el 10 de maig a les 19 hores a l’Auditori  Vinseum

Sessió de Cine Forum dins el marc dels actes que des d’Òmnium Alt Penedès faran enguany per celebrar el 50è aniversari de l’entitat a l’Alt Penedès

Organitza:

Òmnium Alt Penedès

Carrer dels Banys, 11
08720, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Auditori  Vinseum

Plaça de Jaume I, 1,
08720 Vilafranca del Penedès

Si voleu projectar el documental, organitzar un debat, o fer una classe… Escriviu a  sicom @ sicom.cat

I si voleu que participem de la projecció ens ho dieu…

Documental

Direcció i guió: Pep Cabayol Virallonga

Realització: Judit Aranda Moreno i Carlos Collazos

Ajudant guió: Maria Lausín

Banda Sonora: Jordi Cabayol Virallonga

Tràilers

Olga Margalef, geòloga, professora a la Universitat de Barcelona i investigadora al CREAF:

Intentar que lliguin les polítiques que ens fan sortir de l’atur, que ens facin sortir de la crisi econòmica, ens facin sortir alhora del canvi climàtic, ens facin transitar cap a un context de justícia social i ambiental desitjable“.

Marta G. Rivera Ferre, professora d’Investigació del CSIC a ‘Ingenio’, autora de l’IPCC:

“Todas las que nos dedicamos a esto tenemos claro que hace falta un decrecimiento. Este decrecimiento es necesario planificarlo reforzando una serie de regulaciones y que los Estados hagan lo que tengan que hacer”.

Antonio Turiel Martínez, investigador científic del CSIC a l’Institut de Ciències del Mar:

“Hi ha una cosa que hem de comprendre i és que el decreixement, com a mínim de l’esfera material i energètica a la nostra societat, és innevitable i a més és, jo no diria imminent, però és un procès que ja ha començat i que a més, segurament, patirà un procés d’acceleració durant els propers anys”.

Francisco J. Doblas-Reyes
Investigador ICREA. Director del departament de Ciències de la Terra al ‘BSC’

“Es muy problable que veamos temperaturas a escala de Catalunya de 3º durante la época de 2050”

Jordi Serra-Cobo, ecoepidemiòleg a la UB i a lIRBIO:

“Estem fent un estudi per mirar si trobem coronavirus, per un costat, i també altres tipus de virus i això ens ha de servir per posar apunt un biosensor que pugui detectar qualsevol tipus de coronavirus i que ho puguin tenir en els CAPs i els hospitals”.

Saiba Bayo, politòleg:

“España tiene que responsabilizarse por sus actos allí, porque si una empresa está en peligro y sus intereses están en peligro irás a defenderlo. Por lo cuál tienes la misma obligación moral de asumir, por lo menos, los actos de esta empresa y lo que ha causado en este país extranjero. Cuando una persona viene porque huye de su país por los actos de esta empresa tienen que aceptadlo, entonces, yo creo que tenemos que trasladar el debate ahora a este campo, ya que estamos hablando de refugiados, tenemos que verlo de modo que se puedan aceptar los refugiados económicos como refugiados con todo el derecho como los refugiados que huyen de la guerra”.