Videofòrum: El planeta en temps d’emergència climàtica

L’activitat es realitza en el marc del programa Biblioteques Sense Fronteres, compromeses amb un món més just. Una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya. Amb el títol Activa’t per la justícia ambiental, la cinquena edició del programa es dedica a la defensa, promoció i garantia de la sostenibilitat ambiental.

El documental 50°C d’Entrepobles i SICOM ofereix una visió sobre les afectacions del canvi climàtic i les amenaces que se’n deriven: augment de la temperatura, del nivell del mar o el fenòmen de les migracions climàtiques. En forma de taula rodona, 5 científiques, convocades per dues joves que volen saber què passa i què fer, raonen al voltant de l’agreujament de les dades climàtiques i incorporen al debat altres investigadores que aporten més llum des dels seus camps de treball.

Programa

  • 18 h Projecció del documental
  • 19:30 h Col·loqui amb Josep Cabayol (SICOM), Àlex Guillamón i Natalia Riera (Entrepobles) i participants del documental. Durant el debat s’abordaran les principals causes del canvi climàtic, l’impacte en els nostres hàbits i què podem fer per mitigar-ne les conseqüències.