Rodatge a Deltebre

10 de juny de 2021

 

Olga Margalef, geòloga, professora a la Universitat de Barcelona i investigadora al CREAF:

Intentar que lliguin les polítiques que ens fan sortir de l’atur, que ens facin sortir de la crisi econòmica, ens facin sortir alhora del canvi climàtic, ens facin transitar cap a un context de justícia social i ambiental desitjable“.

Marta Guadalupe Rivera Ferre, professora d’Investigació del CSIC a ‘Ingenio’, autora de l’IPCC:

“Todas las que nos dedicamos a esto tenemos claro que hace falta un decrecimiento. Este decrecimiento es necesario planificarlo reforzando una serie de regulaciones y que los Estados hagan lo que tengan que hacer”.

Marcela Otamendi Escoda, Futura desplaçada climàtica

“No parlem de futur. Parlem d’un pressent que quasi no tenim.
Lo Delta és així de bonic, perquè hi ha persones, companys i companyes de feina, que fan que sigui així de bonic
Això està treballat, l’arròs no neix així…2

Ferran Puig Vilar Enginyer Superior de Telecomunicacions. Editor del blog ‘Usted no se lo cree’

“La desforestació no només té problemes de CO2, a part de ferir a les persones sensibles, perquè en realitat no només són arbres que cauen sinó que en realitat és una extinció massiva de totes les espècies que ja hi ha. Però és que a més a més això ens porta enfermetats, ens porta malalties, ens ha portat sembla a ser, pandèmies”

Mònica Vargas Collazos Investigadora al ‘Transnational Institute’

“Existen responsables de las consecuencias de este modelo y estos responsables son grandes activos corporativos si hablamos de los cargos majors, principales empresas petroleras, cementeras, que son los responsables de la mayoría de gases de efecto invernadero, de CO2 y de metano. Entonces, existe la responsabilidad de estos actores y existe un modelo que han fomentado que tiene que ver con la desregulación y eso se potencia mucho. Se observa como la mitad de las emisiones de CO2 y metano se han producido desde 1986 y en ese momento se despliega el neoliberalismo a nivel global.”

Jordi Solé Ollé Professor a la UB. Coordinador del Projecte Europeu Medeas. Científic revisor de l’IPCC.

“Tenint en compte aquest punt de vista de dinàmiques de sistemes complexes, afegiria que hem de ser conscients de tipificar o classificar els riscos perquè en un sistema d’autoorganització que ha d’emergir, ha de ser conscients que fins ara, el paradigma mental era, tu deixa’m fer a mi que jo et solucionaré la vida. Et posaré la vida més fàcil. Llavors això el que fa per una banda és donar molta tranquil·litat però per altre costat el que fa és alienar l’individu com un actor clau dintre de l’entramat socioeconòmic.”

Sistemes socioecològics, Resiliència, Ecología Política Feminista, Economies Comunitàries, Comuns, Canvi climàtic, Polítiques Públiques, Desenvolupament rural, Sociologia ambiental.

Es va graduar en Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (especialitat en botànica) i va obtenir un Màster en Agricultura Orgànica (especialitat en Agroecologia) i un Minor en Estudis de Gènere en Sistemes de Producció a la Universitat de Wageningen (Països Baixos).

Ha treballat com a coordinadora del curs d’estiu Farm Experience Internship per Stichting Boerengroep (Farmers Foundation) a Wageningen durant el 2016 i com a assistent de professora per al departament de Farming Systems Ecology a la mateixa universitat (Wageningen University) durant el 2018; també va treballar com a investigadora independent durant el 2017 a la Estación Experimental de Pastos y Forrajes ‘Indio Hatuey’(Colón, Cuba) treballant per enfortir la resiliència de les finques familiars cubanes.

Actualment está com a tècnica a la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris fent recerca sobre les polítiques publiques d’adaptació al canvi climàtic amb un enfocament de gènere dins del projecte SEQUAL: Social-ecological relations and gender equality: Dynamics and processes for transformational change across scales.