+34 670 243 498

Què ha de fer Catalunya per tenir sobirania alimentària?

Si el 2050 hi ha 9.000 milions d’habitants al planeta, probablement no hi haurà prou menjar per mantenir l’actual patró alimentari, segons afirmen els experts. És possible avançar cap a una millor sostenibilitat/suficiència alimentària? Fins on podria abastir-se Catalunya amb la producció d’aliments pròpia? Són millors els comestibles de quilòmetre zero per fer front als nous riscos? La resposta depèn de si concebem l’alimentació com un negoci o l’entenem com un dret inalienable, i el menjar, com un bé comú.

Clica per accedir a l’article -> Què ha de fer Catalunya per tenir sobirania alimentària?

El Crític 22/7/2018.

Clica para acceder al artículo -> ¿Qué debe hacer Cataluña para tener soberanía alimentaria?

 

SUFICIÈNCIA ALIMENTARIA A CAT.

Accés a tots els enllaços de l’article.

A Catalunya la temperatura  haurà pujat 2°C l’any 2025 i 3 °C el 2.045.

Robert Savé, coordinador de vitivinicultura de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i professor de Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mario Giampietro, professor i investigador de l’ICREA (Institut Català de Recerca i Estudis Avançats) i de l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Malalts climàtics, una nova alerta per al futur de la nostra salut.

Marta Guadalupe Rivera, directora de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat de Vic-UCC i membre de l’equip que redacta l’informe d’Impactes, Adaptació i Vulnerabilitat del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic de Nacions Unides.

Enquesta de salut de Catalunya 2016.

Gabriel Borràs, biòleg i responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

Resultats MEDACC

Josep Mas Pla, professor del departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona i investigador de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua.

Alerta climàtica: quins perills afronta la Catalunya de l’any 2040?

COMPARADOR HISTÒRIC DEL TERRITORI.

La província de Barcelona ha quadruplicat la superfície urbana en 50 anys. Dades CREAF.

Annalisa Giocoli, arquitecta del servei de redacció del Pla Director Urbanístic Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

No més blocs – Salvem LH.

Alternativa urbanística per al Parc de l’Alba.

Atles de Nova Ruralitat.

Gerard Batalla, pagès de ‘Som lo que sembrem’.

Carles Riba, enginyer industrial, professor emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya i president del Col·lectiu per a un Nou Model Energètic Social i Sostenible (CMES).

Josep Tusón Valls, enginyer tècnic agrícola i membre de l’associació ERA (Espai de Recursos Agroecològics).

Carles Riba: Catalunya futur. Càlcul de territori.

Enric Tello, historiador d’economia agrària i catedràtic de la Universitat de Barcelona en el Departament d’Història Econòmica, Institucions, Política i Economia Mundial. I Roc Padró, investigador de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona.

El sòl utilitzat per a la cria d’animals ocupa el 83% de les terres agrícoles del món. En canvi tan sols significa el 18% de les calories que s’obtenen segons un article recent a ‘Science’.

La insostenible huella de la carne en España. Green Peace.

Sergi Cutillas, economista i investigador a Ekona i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.

Aliments de temporada.

IPCC: Panel Integovernamental de Canvi Climàtic.

Gustavo Duch, coordinador de la revista “Soberanía Alimentaria” .

sufi2

Leave a Reply

*

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies. Si continues navegant estas donant el teu consentiment per a l'acceptació de les mencionades cookies i la aceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR