+34 670 243 498

Llibertat sense càrrecs per als Presos/Ostatges Polítics i exiliats/ades

Documental. 'La Meva Pell'. 'Mi Piel'.

El relat de vuit dones valentes amb arrels, identitats, orígens i sabers diferents.


Properes projeccions

19/11/2018. Barcelona. Festival de Cinema i Drets Humans.  20.00h. Cinemes Maldà.

Entre el 3 i el 7 de desembre. A Tlaxcala, Mèxic. Mostra Internacional de Cinema Documental. 'Historias de Resistencia en Tiempos de Adversidad. Resiliencia'. Concretarem el dia més endavant.Pàgina web de 'La Meva Pell' -' Mi Piel'.

Vídeos de les protagonistes.

Escriu/escribe a sicom@sicom.cat si vols projectar La Meva Pell. Proyectar Mi Piel.
'La Meva Pell' / 'Mi Piel' en Tlaxcala, Mèxico. 'Tercera Muestra Internacional de Cine Documental Central - DOC'. Del 3 al 7 de diciembre.

Cartell-La-Meva-Pell-LlorerMexic

Projeccions: clica per saber on es pot veure.
Proyecciones: clica para saber dónde

Cotxes, canvi climàtic i periodisme.

No participeu de la manipulació dels fabricants.

Fem una crida als periodistes perquè, en l’exercici del seu codi deontològic, no participin d’aquest atemptat contra el dret a la salut de totes i tots.

El govern espanyol acaba d’anunciar que no es podran matricular cotxes que emetin diòxid de carboni a partir de 2040: dièsel, gasolina, gas natural o híbrids. I que estaran prohibits cap a mitjan segle. Ho especifica en l’esborrany de la ‘Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica’. Els fabricants de vehicles ja han aixecat el crit al cel, tot i la tebiesa de la mesura proposada.

Actuar sobre el transport és clau per a reduir la contaminació [ el transport és responsable del 25% de les emissions de GEH a Espanya i del 33% dels emesos per la UE ]. Tot i l’evidència, la indústria continua negant les dades i utilitza els seus lobbies per conformar/modificar les informacions dels mitjans, també dels públics, condicionats com estan pel pes de la publicitat en els seus pressupostos.

+1,5ºC: inevitable.

Segons les dades facilitades per l’informe especial de l’IPCC publicat a Incheon, Corea del Sud, la temperatura havia pujat de promig 1ºC arreu del món a 2017. I creix a un ritme de 0.20ºC per decenni. Forma part del consens científic que la gran inèrcia dels GEH fa que els seus efectes perdurin en tota la seva intensitat al voltant de 25 anys. En conseqüència, la temperatura, fem el que fem, pujarà 0,5ºC a l’inici de la dècada dels 40, situant-se en els +1,5ºC que no s’haurien de superar segons els ‘Acords de París’.


+1,7: no retorn.


L’IPCC publicat a Incheon, però, en l’apartat D.1.2 del ‘Summary for Policymakers’ va més enllà. I diu: superar en 0.20ºC el +1,5ºC, és a dir, sobrepassar el 1,7ºC, suposaria un esforç de captura de carboni tècnicament i econòmica, tal vegada impossible d’aconseguir. En altres paraules, que anar més enllà dels +1,7ºC condueix a una situació, ara mateix, irreversible. Aplicant les dades ‘oficials’ d’augment de la temperatura, si no fem res, arribarem als +1,7ºC a començaments del decenni dels 50. I si els GEH perduren en tota la seva intensitat com a mínim 25 anys, tenim, com a màxim i sent generosos, fins a 2030 per aplicar les mesures correctores. [De fet i per anar bé, hauria de ser reducció a la meitat de les emissions fetes a 2010 com a molt tard a 2025]

Transport.

Dèiem que les dades oficials asseguren que a la UE el transport suposa 1/3 de les emissions i a Espanya la ¼ part. No actuar sobre aquest sector fins a 2040 i no prohibir fins aleshores les energies fòssils és una temeritat que conduirà irremeiablement a un fatal augment de la temperatura.

Crida als i les periodistes.

El mal que estan fent els mitjans de comunicació, tots, però en especial els públics per la seva missió de servei a la ciutadania, polemitzant i donant la veu principal als fabricants de vehicles contaminants (que els tenen collats a través de la publicitat i que tan sols veuen el futur a través dels seus negocis), és d'una irresponsabilitat que ratlla el delicte, perquè no només crea confusió i confon a la ciutadania, sinó que contribueix al deteriorament de la salut pública.

Fem una crida als periodistes perquè, en l’exercici del seu codi deontològic, no participin d’aquest atemptat contra el dret a la salut de totes i tots.
Josep Cabayol, Siscu Baiges, Ester González, Frederic Pahisa, en nom de SICOM -Solidaritat i Comunicació.

'SICOMNews'.Desafiaments de CAT abans de 2040 .


Sobirania Alimentària.

Si el 2050 hi ha 9.000 milions d'habitants al planeta, probablement no hi haurà prou menjar per mantenir l'actual patró alimentari, segons afirmen els experts. És possible avançar cap a una millor sostenibilitat/suficiència alimentària? Fins on podria abastir-se Catalunya amb la producció d'aliments pròpia? Són millors els comestibles de quilòmetre zero per fer front als nous riscos? La resposta depèn de si concebem l'alimentació com un negoci o l'entenem com un dret inalienable, i el menjar, com un bé comú.

Accedeix a l'article. Què ha de fer Catalunya per tenir sobirania alimentària?

Acceder al artículo en castellano.  ¿Qué debe hacer Cataluña para tener soberanía alimentaria?

Accés als enllaços documentals

Canvi Climàtic. Crític.

Alerta Climàtica: quins perills afronta la Catalunya de l'any 2040. Clica.

Malalts climàtics, una nova alerta per al futur de la nostra salut. A Crític 6/5/2018.

Accedeix a + informació sobre 'CAT 2040. Reptes de futur per causa del Canvi Climàtic'. Clica.

Sobirania Financera.

Desmontando los mitos de la banca y el dinero para transformar las finanzas.

Debate celebrado el 13/11/2018 en Barcelona.

Con: Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ex Gobernador del Banco de España, Susana Martí Belmonte @sumarbel, Revo Prosperidad Sostenible @revoprosost, Carlos Barbero @Blockchain_Cat @jordiibanez Fundación Fiare, Banca ética, Andreu Missé @AlterEco_, Jordi Tarruella vicepresidente de AICEC @ADICAE, Jesús Manuel Utrilla @DineroPositivo+ Info intervenciones Jornada 'Demontando los mitos del la banca y del dinero para transformar las finanzas'.

La Plaça dels Futurs

Ecologia/Medi Ambient/Canvi Climàtic.

 • Cotxes, canvi climàtic i periodisme.
  Cotxes, canvi climàtic i periodisme.
  Cotxes, canvi climàtic i periodisme. No participeu de la manipulació dels fabricants. El govern espanyol acaba d’anunciar que no es podran matricular cotxes que emetin diòxid de carboni a partir de 2040: dièsel, gasolina, gas natural o híbrids. I que estaran prohibits cap a mitjan segle. Ho especifica en l’esborrany de la ‘Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica’. Els […]...
  + info, àudio i vídeo
 • 'El desglaç del permafrost és una bomba de rellotgeria pel futur del Planeta' Marc Prohom
  ‘El desglaç del permafrost és una bomba de rellotgeria pel futur del Planeta’ Marc Prohom
  Com s’estan preparant científics de NNUU, per la fi del capitalisme. Dades a sota de les entrevistes.   Com s’estan preparant científics de NNUU, per la fi del capitalisme. This is how UN scientists are preparing for the end of capitalism.Wednesday 12 September 2018 05:00. ‘INDEPENDENT’. Le thermomètre s’affole dans les villes européennes. NICOLAS KAYSER-BRIL ET CLAIRE ALET 24/09/2018. ‘Alternatives […]...
  + info, àudio i vídeo
 • Robert Savé. Avançar cap a la sobirania alimentària a CAT.
  Robert Savé. Avançar cap a la sobirania alimentària a CAT.
  Avançar cap a la suficiència/sobirania alimentària a CAT és possible. Entrevista a Robert Savé, coordinador de vitivinicultura de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i professor de biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona Què ha de fer Catalunya per tenir sobirania alimentària? Què ha de fer Catalunya per tenir sobirania alimentària?...
  + info, àudio i vídeo
 • Què ha de fer Catalunya per tenir sobirania alimentària?
  Què ha de fer Catalunya per tenir sobirania alimentària?
  Si el 2050 hi ha 9.000 milions d’habitants al planeta, probablement no hi haurà prou menjar per mantenir l’actual patró alimentari, segons afirmen els experts. És possible avançar cap a una millor sostenibilitat/suficiència alimentària? Fins on podria abastir-se Catalunya amb la producció d’aliments pròpia? Són millors els comestibles de quilòmetre zero per fer front als nous riscos? La resposta depèn de si concebem […]...
  + info, àudio i vídeo

Refugiades

Sanitat

+ Sanitat

Habitatge

 • Un decret judicial de El Vendrell qüestiona la majoria de les execucions hipotecàries.
  Un decret judicial de El Vendrell qüestiona la majoria de les execucions hipotecàries.
  Lletrat de l’Administració de Justícia – abans secretari judicial – de El Vendrell decreta que l’executat no pot ser desnonat en la mateixa execució hipotecària. Si es confirma aquesta resolució, la majoria dels desnonaments que s’han fet es convertirien en il•legals. Publicat a El Món el dia 26/9/2018 ‘Lo...
 • Un nou cas de desnonament amb tres menors a casa.
  Un nou cas de desnonament amb tres menors a casa.
  La família de Lourdes se queda y resiste en su vivienda. #LOURDESesQUEDA #SOLUCIÓxLourdes Con este documento queremos informar de la irregularidad practicada en el desahucio que hemos sufrido el pasado jueves 13 de setiembre al ser desalojados sin conocimiento del día y hora del mismo de la que es...

Documentals Salut / Sanitat realitzats per SICOM i HOWav.

PAPILOMA: las mujeres tenemos que decidir


SICOM: Solidaritat i Comunicació i Entrepobles
Dirigido y realizado por How Audiovisual y Multimedia
Realitzadors: Carlos Collazos i Carlos Vera
Producció executiva: Josep Cabayol
Banda sonora : Jordi Cabayol
Un documental de SICOM i HOWav

'Que No pase Más'

Si vols veure 'Que No Pase Más', clica aquí

TràilerAccedeix a tots els documentals de la sèrie La Salut el Negoci de la Vida: 'Draps Bruts', 'Pagar per Viure'
DETERMINANTS DE LA SALUT, EL NEGOCI DE LA VIDA

Si vols veure 'Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida', clica aquí

Director: Frederic Pahisa
Realitzadors: Carlos Collazos i Carlos Vera
Producció executiva: Josep Cabayol
Un documental de SICOM i HOWav

Tràiler Internacional de 'Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida'Documentales. Proyectamos donde nos digáis: escribid a sicom@sicom.cat

'Pagar per Viure'

La Plataforma

'Draps Bruts'

Pim, pam, Siscu

Streaming

Arxiu de Vídeos

A La Plaça

Twitter

Últimes publicacions

Projectes amb subvenció

Cooperació al desenvolupament des de la visió de gènere

Amb el suport de

L’Hospitalet pels Drets Humans

Amb el suport de

Projectes finalitzats

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies. Si continues navegant estas donant el teu consentiment per a l'acceptació de les mencionades cookies i la aceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR